Hele grønnsaksskuffen-salat med syrlig tahini-basilikum dressing

Hei folkens!

I dag har jeg hatt fri fra skolen, noe som virkelig var etterlengtet! Har bare brukt dagen på å virkelig nyte det å slappe av og roe ned. Har sett litt av en film, lest en god del i boken «Fit For Life» av Harvey og Marilyn Diamond, gjort litt yoga (cirka fem minutter :P) og gått en tur med hunden! Herlig!

Nå har jeg akkurat spist middag, nemlig denne utrolig gode salaten! Navnet endte jeg rett og slett på fordi jeg stod på hodet i grønnsaksskuffen og bare fant omtrent alt som jeg syntes så godt ut! I tillegg laget jeg en dressing som passet bare så utrolig godt! Jeg pleier egentlig ikke å være en kjempefan av salater (ja, det stemmer faktisk! Liker best å spise hver ting for seg og ikke i en stor skål), men denne var akkurat sånn jeg vil ha den! Om du ikke lager salaten, vil jeg anbefale dressingen! Den var kjempegod og jeg antar den vil passe bra på de fleste salater eller rett og slett som en dipp for rå grønnsaker eller kanskje noen eplebiter?

But here goes:

Grønnsaksskuffsalat
1 paprika
1/2 boks ruccola (cirka 50 gram)
1/2 stor agurk
3 økologiske gulrøtter
3 stilker selleri
1 stor neve cherrytomater
2 store sjampignoner (eller annen sopp)

Begynn med å raspe gulrøttene og ha dem og ruccolaen i en stor skål. Fortsett med å skjære opp sopp og agurk i tynne skiver. Hakk selleri og skjær paprikaen i lange skiver som du deretter deler i tre. Del tomatene i to og ha over på toppen.

Syrlig tahini-basilikum dressing
1 ss tahini (cirka 15 gram)
1-2 ss sitronsaft
2 ss vann
1 liten neve fersk basilikum

Ha tahinien i et lite glass og ha i sitronsaften. Rør rundt. Dette kommer til å bli en veldig tykk masse og du må tynne den ut med vann. Ha bare i nok til at du var en flytende dressing, omtrent samme konsistensen som rømmedressing. Hakk basilikum i små biter og rør inn i dressingen. Hell den over salaten og bland godt slik at alle ingrediensene får noe av dressingen.

Denne dressingen skal jeg definitivt lage flere ganger! Den var akkurat perfekt!

Ha en fin kveld videre!


8 kommentarer på “Hele grønnsaksskuffen-salat med syrlig tahini-basilikum dressing

 1. Elin sier:

  Ser veldig friskt og delikat ut. Jeg er ikke så gira på selleri- spiser kun den «singel» til dipp ;-p

  • sigen92 sier:

   Selleri er heller ikke min favoritt, men liker den godt blandet sammen med noe! Banan og selleri er faktisk overraskende godt!

 2. Ragnhild sier:

  Elsker tahini-dressing- kan spise det til alt!!
  Den boka, Fit for Life, leste jeg for ca 8 år siden, og det var den boka som fikk meg til å gå fra «vanlig» vegetarianer til helse-bevist vegetarianer (og veganer litt senere). Husker veldig mye av det den handlet om (matkombinasjoner, frukt frem til 12 osv..) og mye av det har vært en stor del av hverdagen siden faktisk! Liker den boken jeg 🙂

 3. Hege sier:

  Mmm, tahini!
  Er ikke superfan av salat i grunn, men hadde det her en dag, og det er godt når man gjør litt ekstra utav den, som å ha i cashewnøtter, rå rødløk og raspet gulrot 🙂

 4. VilFag sier:

  Vilde see paprika—> Vilde goes NAM!

 5. Hege sier:

  Det så veldig friskt og godt ut! 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s