Kiwi-spinat salat med sjokoladekrem

Hei alle sammen! Her er jeg igjen! 😀

Jeg merker at det er blitt lenger mellom hvert innlegg, rett og slett fordi livet har vært ganske så travelt i det siste og jeg har faktisk glemt å poste nye ting! Men en annen side av saken er at jeg spiser ting som ligner veldig på hverandre, som f.eks fruktsalater og smoothier. Det er liksom ikke like spennende å poste mange variasjoner over den samme smoothien i lengden 😉
Misforstå meg rett, jeg kommer til å fortsette å poste her så ofte jeg kan, men det er ikke sikkert at det blir oppskrifter hver eneste gang!

Siden sist er det ingen store endringer, bortsett fra en ganske utålmodighet etter å komme tilbake til treninga. Sist jeg trente var på lørdag og siden da har jeg bare hatt tid til korte styrkeøvelser her og der (sit-ups, psuh-ups, utfall og jumping jacks for det meste) og jeg blir så full av energi av all frukten jeg spiser! Vel, jeg skal ikke jobbe noe mer denne uken, så fra i morgen av så skal jeg tilbake til min fantastiske elliptical! Seriøst, jeg er fullstendig pladask forelsket i den! Kjøpte den på finn.no for 1000 kroner! Fungerer som et skudd og jeg elsker å måle framgangen min for hver gang! I begynnelsen var 25 minutter på motstand 1 mer enn nok. Nå kjører jeg 45 minutter på motstand 3! SÅ stolt av meg selv!!! Dette er framgangen, bare etter fire ukers bruk!

I dag er også en veldig bra dag, jeg har nemlig funnet ut banan-rutinene til min Ica-butikk!! 😀 Med det mener jeg at de pleier å selge de bananene som er modne (altså de med noen svarte prikker på) til veldig redusert pris! Jeg kan få en 2 kilos pose til 10 kroner og med den hastigheten jeg spiser bananer på er det et utrolig godt kjøp!! Tirsdager slutter jeg tidligere på skolen og kan dermed komme meg til butikken litt før alle andre og da jeg kom innom i dag så jeg en fantastisk haug med perfekt modne bananer som butikken bedømte som «over-modne»… Det er jo disse som er perfekte! Søte, myke og gode! NAM! Kjøpte liksågodt fire av de posene, hvilket jeg vil gjette på ligger på rundt 8 kilo. Det kostet meg den nette sum av 40 kroner!!! Her snakker vi hoveddelen av mitt kosthold og denne mengden kan jeg leve på i omtrent 5 dager! Ikke verst 😉

80/10/10 er en veldig dyr livsstil, med all den frukten og grønnsakene som må til for å få nok næring og kalorier, men når man finner sånne tilbud er det faktisk ikke så ille!

Den salaten her har også bananer i seg, som de fleste av salatene jeg lager! Den er derimot litt mer dekadent enn jeg vanligvis lager dem, siden den har en herlig klatt med raw sjokoladekrem på toppen! Sjokolade og spinat er faktisk en utrolig god kombinasjon som jeg anbefaler ALLE sjokoholikere å prøve!

Kiwi-spinat salat med sjokoladekrem
3 kiwi
2 bananer
1 eple
6 dadler (jeg bruker ferske iranske dadler, hvis du bruker medjool så halver antallet)
Cirka. 100-150 gram spinat (en halv pose)

Sjokoladekrem:
2 gode ss raw kakaopulver
Littegrann vann
Cirka 8 dråper Stevia Chocolate

Hakk frukten og del dadlene i to. Ha i en stor skål og topp med spinaten. Du kan gjerne blande det litt sammen, men jeg liker å ha spinaten på toppen for å få mest mulig spinat-sjokolade smak!

Ha kakaopulveret i et glass eller en liten skål. Ha vann i, bare noen dråper om gangen! Kremen skal være veldig tykk, så noen dråper holder masse! Smak til med stevia-dråper. Ha kremen på toppen av salaten og hugg inn!


8 kommentarer på “Kiwi-spinat salat med sjokoladekrem

 1. Eirin sier:

  Lurt 🙂 Er ikke så glad i å spise «overmodne» bananer (jeg liker de best bittelitt grønne;p), men det funker i smoothie – bruker også å kjøpe billigbananer, som jeg kutter i biter og putter i fryseren til bruk i smoothien. Frossen banan i blender blir jo nesten som sooooft-is 😀

  • sigen92 sier:

   Ja, jeg likte dem litt grønne før, men ikke nå lenger… Merkelig hvordan smaker forandrer seg! Naaaammmmm, bananis er det beste som finnes!!! Såå godt!

 2. Ragnhild sier:

  Nammi nammi!! Så enig, sjokolade over slik salat er fantastisk!! Ser nydelig ut 🙂

 3. Rebekka sier:

  Ser godt ut! ❤ Jeg burde spise mer frukt og slikt jeg, tips til noen mikser av frukt og mengder som er ok?

  Klem! ❤

  • sigen92 sier:

   Absolutt spis mer frukt! Det er utrolig godt for deg 😀 Hmm… jeg liker de fleste mikser, men i det siste er banan/dadler min absolutte favoritt! Tidligere har det vært banan/epler (bruk de gule eller knallrøde, de er best!). I smoothie liker jeg veldig godt å bruke jordbær, enten frossne eller ferske. Her er også banan kjempegodt (kan du merke en dragning mot banan i alt? 😉 )

   Appelsin er kanskje den letteste frukten å begynne med. Den er ikke veldig mettende, og tilfører utrolig masse næring i en liten pakke. Når jeg har et måltid av bare appelsin bruker jeg gjerne mellom 4 og 6 stk. Det er fordi kalorimengden i appelsiner er litt lavere enn f.eks banan og eple. For et måltid av frukt vil jeg anbefale å bruke (i begynnelsen) 3-4 middels bananer eller 3-4 epler eller 3-4 pærer. Bruker du bær må du bruke en del for å få nok kalorier til å være et fullt måltid. Når jeg bruker jordbær, har jeg gjerne 500 gram PLUSS et par bananer. Hvis du skal spise melon, vil jeg anbefale å spise det for seg selv uten andre frukter. Det er lettest for magen å fordøye. Spis gjerne en hel honningmelon! Det gjør jeg ofte 😀

   Håper det hjalp! Send meg gjerne en mail hvis du lurer på mer, kjære!

 4. Rebekka sier:

  Takk, vennen! Det hjalp veldig,virkelig, tusen takk for alle tipsene! 😀 Og jeg må bare få poengtere hvor utrolig flink du er og hvor stolt jeg er over deg, du er faen meg knallgod! Jeg skal prøve meg litt frem ja, så får vi se hvordan det ender med ulike mikser til slutt. Tihi! 😀 Jeg liker at du er så glad i bananer! ❤

  STOR klem! ❤

  • sigen92 sier:

   Awww, du er en skjønning du! Håper du finner noe i de tipsene du kan bruke! STOR klem på du!!

 5. Rebekka sier:

  DU er en skjønning! ❤ STOR klem!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s