Min første juice-faste!

På tirsdag bestemte jeg meg for å ha en juice-faste som varte den dagen. Faste er, etter min mening, ikke ideelt hvis den varer lenge, men over korte perioder kan det være virkningsfullt! Pga fortiden min ville jeg ikke faste uten hverken drikke eller mat, så jeg endte på en juice-faste med en stor grønn smoothie til middag. Grønne smoothier er noe av det beste du kan få i deg og ideelt sett bør man ha minst en om dagen. Klorofyllet i de grønne bladgrønnsakene er svært viktige for at kroppen skal fungere optimalt og jeg merker det godt når jeg har vært slapp med å drikke (eller det vil si, jeg lager dem så tykke at jeg spiser dem med skje :D) dem.

Reglene for fasten min var: drikk så mye juice jeg har lyst på hele dagen og avslutt dagen med en grønn smoothie til middag (ca. klokka 17.30). Etter dette skulle jeg ikke drikke juice eller smoothie, men kunne drikke vann hvis jeg hadde lyst på det.

Til frokost drakk jeg ca. 500 ml ananasjuice + ett stort glass appelsinjuice
Til lunch kjøpte jeg en liter druejuice som jeg drakk på jevnt utover ettermiddagen, men den var så utrolig mektig at jeg ikke klarte å drikke den opp. Antar jeg drakk omtrent 6-700 ml.
Middag: Grønn smoothie laget av 2 bananer, 2 epler, 2 store blad med grønnkål, 1 ts Best of Greens, nok vann til at blenderen gikk rundt.

Jeg var foreberedt på å være mye sulten denne dagen, men overraskende nok var jeg ikke sulten i det hele tatt! Jeg hadde masse energi og merket ingen stigninger utover det normale i blodsukker heller. Etter det jeg har lest om juice-fasting er dette normalt og ideelt sett burde jeg juicet mine egne drikker, men det har jeg rett og slett hverken råd eller tid til. Det er veldig mye som skal til for å lage sin egen juice når det kommer til mengde grønnsaker. Dermed bruker jeg vanlig kjøpejuice, men forsikrer meg om at den er uten ekstra sukker og bare 100% juice. I mine øyne går dette fint, selv om denne ikke er raw. Juice du får i butikken er nemlig pasteurisert, det vil si varmebehandlet – altså ikke raw.

Jeg kommer nok til å gjøre dette flere ganger! Det tok knekken på de usunne cravingene mine etter sjokolade som jeg har slitt med den siste tiden! Gjorde underverker for magen min iallefall 😉

Spørsmål til dere: Har dere juice-fastet noen gang? Lyst til å prøve? Hvis dere har gjort det, hva er deres erfaringer?


2 kommentarer på “Min første juice-faste!

  1. Elin sier:

    Smoothie metter godt ja, så min erfaring er også at en holder seg lenge mett. Har drukket juice/ smoothie en hel dag før, men for meg passer det best på sommeren når det er «ille» varmt ;-p Men, det aller viktigste er at en og hver får lære sin kropp og kjenne. Derfor finnes ikke noen felles fasit for noen av oss- ingen kropper er like! Flott at du følte at dette hjalp deg 😀 ❤

  2. VilFag sier:

    eg syns du ska blogga om dei pannekakene dine! holy smoke, dei va gooo!

Legg igjen en kommentar