Raw sjokoladeluksus!

Hei og hopp!

Jeg hadde faktisk en ganske fin dag i går! Den begynte mildt sagt litt turbulent (vil ikke komme inn på detaljene), men etter at jeg fikk dratt meg på bussen og spent meg fast til setet på vei til skolen gikk det bedre. Jeg ble møtt på skolen av gratulasjoner i øst og vest, noe som gjorde meg både litt utilpass og ganske glad! Jeg kan nok takke Facebook for at så mange husket at jeg hadde bursdag!! 😛

Siden jeg ikke er så utrolig gira på mine egne bursdager så var ikke ønsket for noe spesielt på matfronten høyt. Jeg endte opp med å lage pizza til meg selv til middag da! NAM så god den var!! Brukte en ferdiglaget bunn kjøpt på Ica (vegansk, italiensk bunn! Så god!) og toppet den med sopp, litt rødløk, mangochutney, paprika, mozzarella soyaost og peanutter. Kan spise mer av den der, for å si det sånn!

Men selv om jeg ikke var opptatt av noe spesielt å servere, var min kjære mor det!! Det endte med at vi satte oss ned med min ikke lille samling av veganske og raw kokebøker på leting etter en passende enkel dessert som kunne spises mens mormor og morfar kom til kaffe.

Og gjett om vi fant!!

Her presenteres en farlig god sjokoladedessert som selv min lillebror godt kunne tenke seg en porsjon av! Den var søt nok for hans smaksløker, noe som sier litt om søthetsnivået på den!! 😀 Desserten består av to forskjellige oppskrifter, en sjokolademousse-oppskrift og en oppskrift på vaniljekrem. Sammen blir de utrolig!

Raw sjokolademousse

2 bananer
1/8 kopp agavenektar (kan kuttes ned! Moussen blir mer enn søt nok!)
1/8 kopp vann (eller til ønsket konsistens)
1 liten håndfull rosiner eller 2-3 dadler (bløtlagt)
En klype kanel1/8 kopp carobpulver (bruk raw kakaopulver for en 100% raw dessert)

Blend alle ingrediensene i en håndblender eller en kraftig vanlig blender til du får en helt myk og jevn mousse. Rosinene skal være helt oppløst. Sett til side mens du lager vaniljekremen.

Raw vaniljekrem

1 kopp solsikkekjerner (bruk gjerne cashewnøtter, men solsikkekjerner har litt lavere fettinnhold)
Vann
1/2 ts vaniljeekstrakt

Blend i en håndhold blender til du får en tykk krem. Du vil antagelig trenge en del vann, men begynn heller med litt for lite enn litt for mye! Du vil ikke ha en flytende krem 😉

Ta et pent serveringsglass og hell litt av sjokolademoussen i bunnen. Fortsett så lagvis med krem og mousse til du når toppen. Pynt med noen skiver med banan! Jeg fikk to STORE porsjoner av denne, selv om oppskriften, som allerede var beregnet på bare to porsjoner, allerede var halvvert!!

8 kommentarer på “Raw sjokoladeluksus!

 1. Ragnhild sier:

  Gratulerer med dagen som var Sigrid 😀
  Pizza og denne nydelige desserten høres ikke feil ut. I det hele tatt!! Den ser jo helt fantastisk ut! Mmm, litt misunnelig 😉 Sånn er det å være bursdagsbarn!

  • sigen92 sier:

   Takketakk! 🙂
   Det var veldig godt ja! Har en pizzabunn til i frysen så nå når jeg har kommet opp til eksamen trenger jeg kjappe middagsløsninger framover!! :X

 2. Vilde sier:

  Holy manoly, det såg jo barra litt godt ut…! :O

 3. ingvild sier:

  Så bra at dagen ble bra!! Pizzaen hørtes veldig god ut og desserten ser nydelig ut!

 4. Hege sier:

  Gratulerer på etterskudd!!! 🙂
  Åh, den desserten så kjempegod ut.. men du.. bare så jeg ikke har misforstått. om jeg ikke har carobpulver, bruker jeg bare samme mengden raw kakaopulver i stedet?

  • sigen92 sier:

   Du bør nok bruke litt mindre kakao enn carob. Carob er ikke like bittert som kakao og hvis du da bruker like mye kakao vil det bli en ganske sterk kakaosmak. Ville redusert med 1/4-1/2 mengde av det som står!

 5. Elin sier:

  Gratulere med dagen som var 🙂 Ønsker deg en riktig fin 17 mai i morgen, med mye god mat og hygge. PS: tror du har noe på linsen på kameraet ditt. Er små prikker/merker på mange av bildene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s