Raw eple- og kanelrull!

Hei alle sammen!

Nå er jeg midt oppe i fullstendig kaos på skolen, med lærere som løper rundt og stresser over at de ikke har nok vurderingsgrunnlag for oss, elever som stresser med heldagsprøver og utsiktene til nært framatstormende eksamener hengende over oss. I dag var første av mange heldagsprøver, sidemål. Jeg er ikke veldig glad i nynorsk. Joda, jeg klarer meg fint, men hadde det vært opp til meg hadde vi bare hatt ett skriftspråk, for å si det sånn… (Ikke drep meg, dere nynorskfolk der ute!!)

Da jeg kom hjem ble jeg gledelig overrasket over å finne en pakke fra iHerb liggende i postkassa! Jippi! Den inneholdt:

Yogi Tea; Classic India Spice


Yogi Tea; Chai Rooibos


Vital Wheat Gluten Skal prøve å lage seitan for første gang! 😀


Rainbow Light, Protein Energizer Chocolate


Jeg er egentlig ikke noe fan av proteinpulver. Det er liksom i mot mine overbevisninger at jeg kan få noe fra et pulver som jeg ikke kan få fra ferske matvarer. Og dette er forsåvidt tilfelle med dette pulveret også. Grunnen til at jeg kjøper det? Det smaker bare så utrolig, fantastisk godt!!! Jeg lager en sjokolademousse av den, sammen med dadler og banan som bare er out of this world over en fruktsalat eller som en dip til eplebåter! Yummy!

Nåvel, over til grunnen til dette innlegget!

Jeg kjøpte en dehydrator (kalt Hydra) for en god stund siden. Jeg har brukt den flittig, særlig da jeg spiste gourmet raw mat. Denne typen raw food er preget av masse nøtter, frø og andre matvarer med høy fettprosent. Dette prøver jo jeg å kutte ned på så da har liksom ikke Hydra fått skinne som hun burde… Og etter å ha betalt en klekkelig sum ville jeg ikke at hun skulle stå å støve ned heller!!

Hva ble løsningen? FRUKTRULLER! Eller fruitleather som det heter så fint på engelsk… Jeg ønsket noe med kakesmak. Jeg ville ikke ha kake, bare smaken (hvis dere skjønner hva jeg mener…)! Dermed hev jeg ingrediensene sammen og gikk til arbeid.

Eple- og kanelruller
3 epler (helst de røde, søte gala-eplene)
1 pære
En generøs mengde kanel (cirka 1/2-1 ss)
Noen dråper sitronjuice, cirka 2-3 ts.

Ha alt sammen i en food processor eller veldig kraftig blender. Kjør til alt er en helt jevn puree.

Hell over et dehydratorbrett kledd med paraflexx. Sørg for at pureen er jevnt fordelt! Sett temperaturen på 145 grader fahrenheit. La det stå sånn i en time og slå deretter ned temperaturen til 41 grader celcius. La stå over natten, cirka 14-15 timer.

Når den er ferdig, vil du ha en flat, litt klistrete «pannekake». Den vil være lett å fjerne fra underlaget, så rull den sammen slik som dette:


Du kan velge å ha den sånn som dette, men det mest praktiske er å skjære den opp i flere små ruller. Altså, skjær rullen på tvers slik at du får omtrent 8-9 mindre ruller. Server på et fat og enjoy! Mamma klarte ikke stoppe å spise dem, noe som sier en god del 😀


9 kommentarer på “Raw eple- og kanelrull!

 1. wow. DET vil jeg prøve! elsker den komboen

 2. Ragnhild sier:

  Mm, så godt! Kanel+eple er så utrolig godt!
  Alltid bra tegn når andre liker maten. Da vet man liksom at er skikkelig godt, og ikke bare godt i veggis-verden 😀

  • sigen92 sier:

   Haha, sant sant! Jeg kan synes en ting er fantastisk og mamma sin kommentar er «Tjaa… greit nok. Men trenger mer salt.» xD

 3. Kristine sier:

  Eple og kanel er en fantastisk kombinasjon.
  Dette må jeg prøve…men det blir nok i ovnen for min del 🙂

 4. Vilde sier:

  JADA, drep meg sakte!
  Det såg altfor godt ut!!

 5. Hege sier:

  Hva er seitan? 🙂
  Jeg brukte dehydratoren mye til å begynne med. Men må innrømme at jeg gikk litt lei. Det kreves en del forberedning, må følge med, og synes den bråker litt (for mye), hehe. 🙂

  • sigen92 sier:

   Seitan er en type slags deig laget av omtrent rent gluten (ikke for glutenallergikere altså!) som, når den kokes eller stekes, blir veldig likt kjøtt i konsistens. Seitan blir brukt mye på linje med tofu og tempeh i veganske oppskrifter som burgere, på pizza, veggisboller og annen mat som kjøtteterne har hermet etter ( 😉 ) Har aldri smakt det selv, men har noen oppskrifter som jeg har kjempelyst til å prøve!
   Haha, sant det! Jeg har min Hydra på tv-stua, så den er ikke til bry i det hele tatt! Eneste man merker til den når den er på er den gode lukta som siver ut fra døra! ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s