80/10/10… again!?

Som dere kanskje gjetter av tittelen, så har jeg begynt å tenke på å gå tilbake til min korte periode der jeg spiste i forhold til 80/10/10. For de som ikke vet hva dette er, så har jeg postet mer om det her og her.

Grunnen er at jeg ikke har følt meg helt på topp den siste tiden. Kroppen har føltes tung, treig og… jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det… Den er liksom ikke med meg! Mentalt har jeg følt meg litt nedfor, har hatt plutselige anfall av følelsesutbrudd etter å ha holdt inne for mye for lenge etc… Etter hva jeg husker, så var tiden der jeg spiste 811 veldig veldig bra. Jeg hadde MASSE energi på grunn av all frukten, jeg var utrlig glad det meste av tiden. Kan nesten ikke forklare det, men det føles som om man går rundt i en lykkeboble hele dagen! Småting kunne gjøre at jeg smilte i to timer etterpå! Dette er virkelig noe jeg savner!

For dem som virkelig er interessert i 80/10/10 så bør du absolutt lese «The 80/10/10 Diet» av Dr. Douglas Graham. Han skriver lett forståelig og greit. Begynte på boken igjen i går og er allerede halvferdig!

Minuset, om det er noe sånt, er at denne måten å spise på er ganske dyr. Hadde jeg kjøpt min egen mat for egne tjente penger hadde jeg ikke hatt noe i mot dette. Jeg er villig til å betale hva det skal være for å føle meg best mulig. Men saken nå er at jeg bor hjemme, har ingen jobb bortsett fra noen strøjobber her og der og mamma betaler maten min. Hun sier at hun ikke har noe i mot å kjøpe det jeg trenger, men jeg føler meg litt «snylter» uansett…

En annen ting er mengden aktivitet som Dr. Graham anbefaler. Misforstå meg rett, jeg elsker å trene! Bare ikke så mye som det han mener vi bør… Jeg har rett og slett ikke tid til det. Jeg trener etter humør og energi og veksler mellom styrketrening og aerobisk trening. Dette gir meg masse tilbake og jeg ser ingen grunn til å forandre på det. Det er dessuten svært mange som følger denne dietten, men som ikke følger mengden trening som anbefales. Det er nok der jeg kommer til å befinne meg!

Men så kommer spørsmålet. Dette er hovedsaklig en matblogg, der jeg legger ut oppskrifter etc. Hvis jeg går over til 80/10/10 mesteparten av tiden (ikke nødvendigvis raw hele tiden, men mest sannsynlig) vil maten bli mye mindre «interessant». Et måltid kan være f.eks 4 bananer, 2 store never spinat og litt selleri blendet med vann i en blender. TADAA!

Jeg tar gladelig bilder og blogger om hvordan det er å spise på denne måten hvis det er stemning for det blant dere! Hvis ikke, vil jeg nok ikke oppdatere så ofte som jeg har gjort til nå. Da vil det hovedsaklig blogges om saker jeg er opptatt av eller ting jeg har gjort som jeg føler jeg vil dele med verdensveven 😉

Men som sagt, si ifra, så skal jeg med glede dele hvordan jeg spiser på 80/10/10!

4 kommentarer på “80/10/10… again!?

 1. Ragnhild sier:

  Jeg synes det er kjempespennende hvis du skriver om hva du spiser med dette kostholdet jeg! Det et alltid gøy få inspirasjon, og se nye måter å spise på.

  Jeg er Såå for å høre på kroppen og ikke følge andres ‘dietter’. MEN man skal alltid høre på råd og bruke de rådene som passer for seg selv. For meg blir det nesten bare rå mat, mye smoothies juice og grønnsaker, både varme og kalde. Elsker bakt søtpotet med rått nøttesmør til middag. Også trenger jeg mye fett!! Uten det blir jeg shaky og slapp og bare lei meg. Men jeg utvikler meg hele tiden som alle andre, og det er så spennende!

  Lykke til, og oppdater oss 🙂

  • sigen92 sier:

   Okay, will do then! Jeg gjør dette dels fordi jeg synes det er gøy å lese folks kommentarer og dels for min egen del. Ved å legge ut det jeg spiser og tenker, bruker jeg bloggen som en dagbok/måte å holde oppsyn med kostholdet mitt på.

   Helt enig, kroppen vet best!! Jeg spiser mest raw mat, med innslag av ting som bønner, linser, quinoa etc… Tro meg, jeg eeeelsker fett (nøtter, nøttesmør, tahini, avocado etc etc), men jeg har merket i det siste at kroppen min ikke elsker det i like stor grad som hodet mitt gjør, hvis du skjønner hva jeg mener! Jeg blir slapp hvis jeg får for lite karbohydrater! Når jeg møter 811 noen dager på rad føler jeg meg alltid som om jeg kan brette opp ermene og løse hele verdens problemer! En virkelig ubeskrivelig følelse!

   Forvent et innlegg i morgen! Nettopp spist den «oppskriften» jeg da legger ut, og jeg lover deg. Jeg har funnet den.beste.sausen.ever til å ha over fruktsalat! NAAAMMM! 😀

 2. Hege sier:

  80-10-10 er veldig spennende, og noe jeg har veldig tro på rent helsemessig sett 🙂 Og så er det selvsagt bra for miljøet og dyrene.. Jeg er veldig glad i frukt, men merker at jeg også er veldig glad i varm mat, så jeg kommer nok ikke til å gå 811 selv. Har god helse på vanlig vegankost 🙂

  • sigen92 sier:

   Jeg også trodde på det da jeg begynte å lese om det! Det er en veldig interessant måte å spise på! Også elsker jeg å eksperimentere med nye dietter, så da måtte jeg prøve 😉

   Jeg kommer nok til å savne varm mat litt nå i begynnelsen (havregrøt!!), men tror nok det skal gå bra!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s