Middags-havregrøt

Her er jeg igjen! Ser dere at jeg har forandret litt her og der på bloggen? Jeg har det med å ville ha forandringer ganske ofte, både på bloggen og in real life. Så det vil nok skje igjen, før eller senere! Men akkurat nå er jeg fornøyd!

Dette er en oppskrift jeg laget etter å ha lest minst 4 forskjellige blogginnlegg fra 4 forskjellige bloggere om såkalt «savoury oatmeal» eller, som jeg kaller det på norsk, middags-havregrøt.

Middags-havregrøt er ikke søt slik som den havregrøten man ofte spiser til frokost er. Den inneholder gjerne litt mer salte krydder og i tillegg en god del grønnsaker. NAM! Siden havregrøt er en av mine DESIDERT favorittretter, kunne jeg ikke la denne gå fra meg. Det var bare å dra ut havregryna og grønnsaksskuffen og sette i gang!

Middags-havregrøt
Grøten:

Ca. 1,5 dl havregryn
Vann
1,5 ss nutritional yeast
Litt muskat
Litt svart pepper

Tilbehør/topping:

2 store sjampignon, grovt hakket
1/2 rødløk, finhakket
1 ts kokossmør
Litt spisskummen (cumin)
Litt salt og pepper
Litt garam masala
1 ss soyasaus
Ca. 3 gafler med sylteagurk (you know, når du fisker dem opp fra glasset med en gaffel!)
2 ss mais
1 vårløk

Start med tilbehøret. Smelt kokossmøret i en kjele. Ha i sopp og rødløk og stek sammen med spisskummen, salt, pepper, garam masala og soyasaus. Sett til side.

Kok opp havregryn i vann på samme måte som vanlig havregrøt. Tilsett nutritional yeast, muskat og pepper. Ha over i en skål og topp med sopp og løkblandingen, sylteagurk, mais og vårløk. Jeg synes det var veldig morsomt å lage en liten «leir» til hver ting og spise litt herfra og litt derfra. Soppen var definitivt min yndlings»leir», med sylteagurken på en andreplass! Neste gang tror jeg at jeg vil steke vårløken sammen med soppen.

Du kan bruke hva du har av tilbehør. Fra de blogginnleggene jeg leste ble det brukt alt fra marinert tofu til salsa og spaghetti-saus. Kanskje hummous hadde vært godt på? Hmm… hvorfor ikke? 😀

Reklamer

2 kommentarer på “Middags-havregrøt

  1. Oi oi, så fint du har fått det da! 🙂 Forandring er gøy 🙂

    Slik havregrøt har jeg også sett mange har blogget om, men jeg kan ikke annet enn å være litt skeptisk 😛 Din så veldig god ut, spesielt med sopp og løk stekt i kokossmør- yum 🙂 men jeg forblir nok en «søt»-havregrøt-person! Pleier bare koke gryn og vann og røre inn en skje kokosolje når den er ferdig- gjør smaken fantastisk! Også topper jeg med bær og kakaonibs og nøttesmør og kanel osv<3

    • sigen92 sier:

      Ja, jeg kommer nok til å holde meg til den søte varianten, jeg også 😉 Kan aldri få nok av komboen havre-sjokolade-banan! NAAAM!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s