Lurer du på hvorfor jeg kalte denne suppen for Miss Scarlet?
To grunner.
1) Fargen og
2) Det bildet jeg får når jeg tenker på ingrediensene er bildet av en 50-talls jente, tykt svart hår, forførende øyne streket opp med kullsort øyesminke og knall røde lepper. I hånden holder hun et glass med mørk, rød vin.
Okay, okay, jeg skal gi meg! 😛 Men dere må innrømme det gir et bra bilde, sant?! Tanken på å lage denne når jeg kom hjem etter en lang og slitsom dag på skolen var virkelig alt som holdt meg oppe… Hvorfor er det slik at lærere legger alle store prosjekt til cirka samme uke? Har omtrent ikke hatt tid til å sove, mye mindre finne på fancy oppskrifter! Det har gått mye i frukt, mat jeg har fryst ned fra tidligere og havregrøt denne uken 😛
Men denne lille herligheten er virkelig alt jeg trengte for å komme meg og bare nyyyte smaken av earthy, dype smaker.
Miss Scarlet’s Beet Soup
1 ts kokossmør
1 rødløk
1 gulrot
2 store rødbeter
5 dl vann
En splash av en god rødvin
1 ts rosmarin (tørket)
1 ts salvie (tørket)
1/2 ss agave
Salt (smak deg fram)
Begynn med å steke gulrot og løk i smøret til løken er blitt gjennomsiktig. Splash i vinen og la det surre sammen med krydderne. Benytt tiden til å skrelle rødbetene og skjære dem opp i like store skiver. Hvis de er veldig store, del skivene i to på midten. Ha i gryten sammen med de andre ingrediensene, rør litt rundt og ha i vannet. La omtrent 1 dl være igjen, i tilfelle du vil ha suppen tykkere eller tynnere.
La suppen koke en god stund. Jeg lot den koke i omtrent 30 minutter. Ha den så i en blender. Viktig: Har du et lite hull i lokket, ta ut det lille målebegeret og legg et ark papir over. Dette er fordi suppen er varm og hvis du har blenderen helt lukket, kan dampen og varmen forårsake blenderen til å eksplodere! Og jeg vil iallefall ikke ha rødbetesuppe over hele kjøkkenet!
Når suppen er godt blendet, ha tilbake i gryten og varm opp igjen. Ha i agave og salt. Server sammen med noen gode knekkebrød eller en skive brød. Jeg spiste min porsjon suppe med min variant av Mjuugly sine raw rugbrød laget uten soltørket tomat og 1 stor ts av curry og cumin, i tillegg til en heftig dose cayenne. SPICY!
mmm, elsker rødbeter og rødbetsuppe! Hørtes utrolig godt ut med litt rødvin oppi- det må jeg prøve neste gang 🙂
Kan forsikre deg om at krydderne og vinen gjorde ALT for denne suppa! 😀
Liker navnet 🙂 minner meg om spillet Cluedo 😀
Ser kjempegodt ut. Jeg er altfor altfor dårlig til å bruke rødbeter i matlaging (utenom de syltede, som jeg syns er kjempegode og kan spise bart)
Haha, var faktisk litt det jeg også tenkte på! Det var alltid min faste karakter når vi spilte hele familien!
Mhhmmmm! Syltede rødbeter er en fast ting i mitt kjøleskap også! Men må si at de ferske er mye mer anvendelige! Prøvde syltede rødbeter i smoothie en gang… La oss bare si at jeg holder meg til ferske fra nå av 😛
Den så nydelig ut! rødbeter er skikkelig snadder, og den setter så frisk og fin farge på maten! 😀
Nammm…så fargerikt!
Ja, ikke sant!? 😀 Elsker fargen på rødbeter!