Deilig tomat- og bønnegryte

Denne var middagen min i går og gjett om jeg satte pris på en rykende varm gryterett når jeg kom hjem etter å ha ventet på bussen i bitende kulde i en halvtime! Ett ord: herlig!! Hvis du har ferdigkokte bønner eller hermetiserte bønner tar denne retten bare minutter å hive sammen! Du kan også ha i alt du liker av grønnsaker eller kryddere, dette er bare min vri på den! (Men den ble veldig god, så anbefales å prøve!)

Tomat- og bønnegryte
4 kopper kokte bønner (jeg brukte black eyes peas)
1 rødløk
3 fedd hvitløk
1 ss kokossmør
1 boks hermetiserte tomater
1 ss tabasco
Noen dryss cayennepepper
1 neve fersk basilikum
100 gram ruccola (cirka en pakke)
1/2 kopp vann

Hvis du må koke bønnene, så bløtlegg dem over natten. Hell av bløteleggingsvannet og kok opp. La det fosskoke cirka 10 minutter før du skrur varmen nesten helt ned og lar dem stå i omtrent en time. Hell av vannet og sett dem litt til siden.

Smelt kokossmøret i en stor gryte. Hell i løk og hvitløk og fres dem til løken blir gjennomsiktig. Ha i ruccolaen sammen med vannet og legg et lokk over slik at den faller litt sammen (tar cirka 1-2 minutter). Ha i tomatene og krydderet og la det koke i cirka 10 minutter. Deretter har du i bønnene og baslikumen og lar det putre litt til i cirka 5 minutter. TADAA! Lett, ikke sant?

Jeg spiste denne med hjemmelaget surdeigsbrød! Kjempegodt!


Har forresten hengt meg på Instagram-bølgen! Bildene blir så herlige! Digger det! Så de bildene som blir lagt ut her framover blir nok preget av min lille obsession 😉


Én kommentar på “Deilig tomat- og bønnegryte

  1. Hege sier:

    Det så virkelig nydelig ut! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s