Verdens beste tur i Bergen!

Bergen er en utrolig by på alle måter. Jeg flyttet hit etter tre år på østlandet og selv om jeg i begynnelsen syntes det regnet litt for mye (det synes jeg fremdeles!) så har jeg bare falt fullstendig for dette herlige, sjarmerende lille landet inne i et land. For det er bare å innrømme det: Bergen er ikke som andre steder. Denne byen er spesiell!

Fredager er den dagen da resten av klassen har gym og jeg gjør noe alternativt siden jeg har fritak fra gym (av ulike grunner…)

Så dermed bestemte jeg meg for å benytte meg av denne herlige bys mange turmuligheter!! Denne gangen gikk jeg innover mot Svartediket. Det er et vann i Bergen som er omgitt av skog og som ligger mellom Ulriken og Fløien. Hvis du søker på det på google vil du få opp mange ulike skumle sagn og historier om dette vannet! Jeg elsker det, det er bare noe med stemningen der som roer meg ned, gjør meg glad og virkelig får tankene bort fra alt som plager meg! Mer terapi enn ti psykologtimer! Hvis du bor i Bergen anbefaler jeg virkelig å ta turen innover!

20120106-180757.jpg

20120106-180820.jpg

20120106-180839.jpg

20120106-180857.jpg

Og siden dette er min blogg og jeg omtrent aldri har en blogg uten mat; dagens middag var raw «kjøttboller» med marinarasaus! Veldig enkelt og utrolig godt!

Raw kjøttboller
1 kopp valnøtter, bløtlagt
1 ts soyasaus
1 ts salvie
1 ts curry-pulver
1/2 fedd hvitløk
1 ts provencekrydder

Kjør alt i en food-processor til du har en masse som er kornete, men som henger sammen om du klemmer litt på den. Sett litt til side mensndu lager sausen.

Raw marinarasaus
4 biter soltørka tomater, bløtlagt
1 tomat
1/2 paprika
1 ss olivenolje
En håndfull frisk basilikum
Salt
Pepper
Litt cayennepepper
En dæsj av kardemomme, muskat og kanel
Provencekrydder
1/2 fedd hvitløk

Ha alle ingrediensene i en blendee og blend til du har en tykk saus. Jeg liker min med biter i, så jeg lar den ikke gå så veldig lenge.

Legg noen blader av din yndlingssalat (jeg har brukt hjertesalat) på et fat. Lag 3 boller av nøttedeigen (cirka halve deigen) ig plasser midt på salaten. Hell cirka 2 ss saus over og nyt! Disse smakene er bare så utrolig gode sammen!

20120106-182022.jpg

20120106-182043.jpg

20120106-182103.jpg

P.S: sorry for dårlig bilder, de er tatt med iPhonen og den har problemer med kameraet, så det kommer sånne svarte prikker litt random steder…

3 kommentarer på “Verdens beste tur i Bergen!

  1. VilFag sier:

    Absolutt! Bergen e fint!!

    Har du tips te koss eg kan laga den mandelpannekanå i steikovn? 🙂

  2. VilFag sier:

    Hahahahha! Pannekakå*
    Den der som eg smakte på 😛

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s