Må man trene?

Vi lever i en tid der det å trene, helst hver dag, er blitt nærmest en religion. Folk løper beina av seg (ikke bokstavelig) for å komme seg til nærmeste treningssenter og de klager over at de har for dårlig tid, ikke har råd osv. osv.

Men må man virkelig trene? Vel, jeg trener ikke, i allefall ikke etter manges standard. Jeg kan ikke fordra treningssenter og jeg kan med stolthet si at jeg har trent på et treningssenter EN gang i hele mitt liv og det var nok til å finne ut at det ikke var noe for meg. Det å trene så mange mennesker inne i et bygg og betale masse penger for det appellerer bare ikke til meg. Det er forståelig hvis man bruker det som et argument for å holde seg tilregnelig. Man har jo betalt masse penger for å gå der, så da bør man jo benytte seg av tilbudet, ikke sant?

Vel, for å svare på spørsmålet mitt. Nei, jeg «trener» ikke, men jeg er aktiv omtrent hver eneste dag. I mine øyne er det det viktigste. Jeg varierer hva jeg gjør, noen ganger er det yoga, andre ganger er det HIIT, mens andre igjen består av å gå en tur med hunden. Jeg kaller ikke dette for trening siden jeg synes det er et veldig ladet ord som mange forbinder med timer på en tredemølle eller løfte kilo på kilo med vekter.

Det er slett ikke nødvendig å trene, eller som amerikanerne sier: work-out, men man BØR være i aktivitet hver dag. Selvfølgelig, jeg er som alle andre og har dager der jeg er fullstendig uinteressert i noe som heter aktivitet og helst vil ligge i senga hele dagen, men disse dagene er VELDIG sjeldne. Jeg opplever aldri å grue meg eller tvinge meg selv til aktivitet. Det har mye med at jeg gjør noe jeg virkelig liker og at jeg konsekvent ikke ser på det som ‘trening’, men som noe helt naturlig som bør være en del av min daglige rutine. Det blir som å pusse tennene eller dusje!

Så igjen, gjør det du har LYST til å gjøre. Og husk, effektiv trening trenger ikke vare lenge! De fleste HIIT-øktene jeg har varer mellom 12-15 minutter. Det er noe alle har tid til, uansett yrke, livssituasjon eller humør!! Jeg skal love deg du kommer til å føle deg fantastisk etterpå!!!


3 kommentarer på “Må man trene?

  1. Jeg har som mål å røre meg minst 12 min daglig . ved å sette lista litt lavt blir det også gjort enten det er vasking av hus eller gange fra A til B 🙂

  2. Elin sier:

    Det er så fint at alle og enhver kan finne hva som passer best for seg selv 🙂 Jeg elsker å trene på treningsstudio. I Trondheim har vi 3T, og for nærmere 400kr i måneden har jeg tilgang til 8 studio (hver dag) som tilbyr alt en kan drømme om ;-D Svømming, zumba, yoga, bootcamp, spinning, dans, mindfullness,-Ja 3T har alt. Passer meg ypperlig ❤ Flott at du er i bevegelse og gjør det som skaper din lykke ❤ Tror på mangfoldet slik at ethvert menneske har mulighet til å finne sitt! Ha en riktig fin kveld 🙂

  3. sv: Dårlig samvittighet for havregrøt? Come on 😉 Ingen grunn til panikk, selv til hverdags! Både banan og havregryn er ho helsemat 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s