Raw havregrøt? Oh yes!!

En av mine absolutte go-to oppskrifter er havregrøt. Jeg elsker det og varierer som regel hva jeg putter oppi. I det siste har det vært noen utrolige (men veldig gode!) kaloribomber bestående av havregrøt kokt på sjokoladesoyamelk og litt kanel og toppet med et par håndfuller peanutter, mørk vegansk sjokolade og banan. Herre, så godt det er!! Men raw er det ikke! Og ikke veldig sunt heller…

Utfordringen var dermed å prøve å finne en oppskrift på havregrøt som var raw eller fortsette å spise den kokte versjonen siden det ikke er noe alternativ å slutte å spise den! Så gjett om min glede var stor da jeg fant en oppskrift på nettopp raw havregrøt som smaker AKKURAT som kokt!! Den er veldig enkel også og med bare et par ingredienser så har du en god frokost/kveldsmat/middag (ja, jeg spiser havregrøt til middag xD) som er både utrolig sunn og 100% raw.

Denne oppskriften bruker oat groats. Dette er hva de havregrynene vi får i butikken er laget av og er produktet i sin ‘hele’ form, altså før det har blitt utsatt for kutting og hakking og oppvarming etc. for å bli til myke havregryn som koker opp på 2 minutter. Jo nærmere man kommer uprossesert mat, jo bedre er det! Selv om havregryn ikke er det verste du kan få av den sorten… Oat groats kan du kjøpe her og hvis det er første gang du bruker iherb så bruk gjerne koden min SIG285. Da får du 5% avslag på det du kjøper og jeg får en liten belønning =) Vinn-vinn!

Okay… Over til oppskriften.

40 gram oat groats
Litt kanel (eller mye, hvis du som jeg er nærmere besatt av kanel)
1 banan
Valgfritt: 1 ss peanuttsmør

Bløtlegg oat groat i dobbelt så mye vann over natten. Om morgenen (eller når du skal spise dem) putt dem i en blender eller food processor og kjør dem til de blir nesten pulverisert. Det går greit å ha noen større biter i. Kutt opp halve bananen og fortsett å blende sammen med kanel til blandingen er helt myk og ser ut som vanlig havregrøt.
Hell over i en skål, skjær opp resten av bananen og ha den på toppen som pynt + annen valgfri topping. Jeg liker peanuttsmør, men agave nektar er utrolig godt også!

Bon appétit!  

Én kommentar på “Raw havregrøt? Oh yes!!

  1. Elin sier:

    Takk for tipset og inspirasjonen! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s