Hjelp! Dehydrator!!

Da har jeg akkurat foretatt den største investeringen i år, nemlig en splitter ny Excalibur 9-tray dehydrator + to paraflexx underlag!! HJELP! Skal si den herligheten er et stort innhugg i en stakkars students budsjett!

På den andre siden så er jeg veldig spent på å få den godt og vel hjem. Jeg vet med meg selv at jeg trenger en dehydrator for å holde meg til en høy raw diett, noe jeg for min egen del vet er det beste både psykisk og fysisk. Jeg har alltid likt å lage mat og jeg trenger noe mer variasjon enn det salater og raw supper kan gi meg. Jeg vil lage frukt-ruller, knekkebrød, brød, paier, barer etc. i tillegg til at jeg om vinteren craver varm mat og dermed kan dehydratoren være til STOR hjelp der!

En dehydrator er noe jeg har hatt lyst på helt siden jeg hørte om raw food, så dette var egentlig ikke noe impulskjøp. Jeg har hatt en sparekonto som jeg har satt av litt penger på hver måned med sånn halvveis i sinne å bruke på en dehydrator. Jeg hadde bare ikke bestemt meg for hvilken.
Excalibur er det merket som har fått flest gode tilbakemeldinger og er den desidert beste på markedet. Derfor bestemte jeg meg for å heller investere en god slump penger denne ene gangen og dermed muligens forhindre å noen sinne måtte kjøpe en ny senere fordi den jeg kjøpte ble slitt ut. Grunnen til at jeg valgte 9-tray versjonen og ikke 5, var at prisen ikke er så veldig mye mer for 9eren og at det er verdt investeringen i tilfelle jeg skulle finne i etterkant at 5 brett er for lite.

Dehydratoren er veldig fremtredende i Ani Phyo sin bok, Raw food essentials og jeg må si jeg satt å siklet over en av banan-pannekake oppskriftene hennes! Himmel, så godt det så ut!!

Er det noen av dere som har / har lyst på en dehydrator? I så fall, hvilket merke har dere og hvorfor valgte du akkurat den? Har du noen yndlingsoppskrifter du har laget som du vil dele med en soon-to-be eier av en excalibur?


2 kommentarer på “Hjelp! Dehydrator!!

 1. elin sier:

  Gratulere med kjøp av dehydrator 🙂 Tenker det blir en spennende tid framover med mye prosjekt! Jeg bruker min ukentlig, og valget falt for Excalibur 9 brett, med timer. Angrer ikke på at jeg valgt 9 brett framfor 5. Fordi når jeg først bruker den, lager jeg store oppskrifter og fyller dehydratoren så har jeg mat for lang tid. Noe jeg synes er greit er min eplegranola, crackers, snacks og annet. Men jeg må være forsiktig med å spise for mye tørket mat, fordi nesten all fukt er borte fra maten så jeg har erfart at jeg må drikke mye væske når jeg spiser tørket mat. Igjen- grattis med et godt kjøp! 😉

  • sigen92 sier:

   Takk takk! Er ganske spent! Jeg antar jeg kommer til å bruke den, om ikke hver dag, så i alle fall flere ganger i uken! Siden jeg har bestilt 9 brett så stemmer det nok det du sier at man kan lage store porsjoner om gangen og dermed ikke bruke den like mye som om man hadde en mindre dehydrator…
   Væske er ikke noe problem, jeg elsker vann og har alltid en flaske med meg hvor jeg enn går!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s