FBI tar opp spørsmålet omkring egg-produksjonen

I går kveld satt jeg som vanlig å så på tv mens jeg spiste kveldsmaten min. Jeg hadde ikke noe spesielt jeg ønsket å se på, siden jeg først og fremst er interessert i nyhetene, men akkkurat i går gikk FBI (forbrukerinspektørene) på NRK1 og to ord fikk meg til å spisse ørene; egg og livskvalitet. Dette hørtes ut som noe jeg kunne tenkt meg å se.

Derfor, mot min normale vane, ble jeg sittende for å se på tv. Og gjett om jeg er glad jeg gjorde det!! Under programmet viste de oss hvordan situasjonen er for burhøns, frittgående høns og økologiske høns og forskjellende mellom de tre. Jeg visste dette fra før, men det føltes som en seier at et respektert program som FBI tok opp dette og faktisk kritiserte burhøns-industrien!

Konklusjonen av programmet viste at det bare er forsvarlig å spise høns og egg fra økologiske kilder (problemet er at her har man ikke tatt opp spørsmålet rundt det som skjer når fuglene blir sendt til slakt). Frittgående høner er lenge blitt sett på som et godt alternativ, men det er FEIL! Frittgående betyr bare at alle fuglene går inne i et stort varehus-lignende bygg hvor de ofte dør av for dårlig luft eller at de blir tråkket ned av artsfrendene sine. Dessuten blir de foret slik at de vokser altfor fort i forhold til hva beina deres tåler og de ender opp syke og med alvorlige skader.

Her er linken til programmet: http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/793566/
Jeg anbefaler ALLE å se dette, selv om du er klar over det som foregår. Dette er en start for mer informasjon omkring den grusomheten som omgir produksjon av kjøtt, egg og melk. Mamma så programmet sammen med meg og hun er nå overbevist. Selv om jeg skulle ønske hun sluttet med både kjøtt, melk og egg med det samme, så er økologiske kilder bedre enn alternativet!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s