Min første dag med 100% raw


Som jeg nevnte i det siste innlegget, har jeg lurt litt på å spise mer Raw mat, altså mat som ikke er blir varmebehandlet over 49 grader celcius. I helgen har jeg vært mer oppmerksom på hvordan maten jeg spiser har blitt behandlet og har spist ca. 75% raw (eller 1 av 3 måltider varm mat)

I går var kveldsen min havregrøt med eple, fersken og tørkede jordbær. Dette er noe av det BESTE jeg vet, men vet dere hva? Etter å ha spist mer raw mat, smakte det ikke så godt som det pleier. Munnen min føltes slimete og ekkel i forhold til hvordan den er etter en fullstendig ubehandlet rett. Også kroppen min generelt føltes slappere og humøret mitt ble ikke så bra som etter et raw måltid. Lurer på om dette er kroppen min som sier ifra om at den liker det jeg gjør og dermed protesterer når jeg gir den varm mat? Jeg mener, havregrøt med frukt er veldig sunt, så det er ikke det at jeg spiser junk som gjør at kroppen kommer i forsvarsmodus ved å gi meg slike sterke signaler.

Jeg bestemte meg derfor for at i dag skulle jeg spise 100% raw, om bare for én dag, og se hvordan det påvirket meg i sammenligning med i går. Slik så måltidene mine ut i dag, hvorav alt untatt en muffins har vært raw. (Lagde muffins som skal deles ut på vegetar-stand på Studentsenteret i Bergen i morgen).

Frokost/Lunch: Stor smoothie laget av solbær fra haven, mynte, 1 appelsin, 2 epler, 1 fersken, 1/4 vannmelon.

Mellommåltid: En gulrot -og ananasmuffins (ikke raw)

Middag: 1 paprika fyllt med en saus laget av sopp, squash og tomater + ruccola, plukksalat og karse som ble strødd på tallerkenen som pynt. Toppet med sesamfrø.

Kvelds: En stor smoothie laget av 1 banan, 2 epler, 1 håndfull mandler, 1 håndfull rosiner, en god neve forskjellige grønne grønnsaker (løvetann, kløver og surgress).

Jeg har faktisk merket en stor forskjell på humøret mitt idag, kroppen føles ikke bedre eller verre, men jeg føler meg mer oppspilt, gladere og jeg merker at jeg har gått med et smil om munnen i hele dag. Helt uten noen spesiell grunn. Det kan selvsagt være helt urelatert, men jeg lurer nå på om ikke dette med raw er en god idé. Kommer nok til å holde meg til rundt 75%, hvorav jeg tar et par dager i uken som 100%. Vi får se… Jeg kommer nok ikke til å være så veldig rigid på det, men ta det etter som jeg kjenner at kroppen min trenger det.

Er det noen av dere som har noen gode ideer til raw oppskrifter? Har ikke veldig lyst til å gå til innkjøp av en dehydrator med mindre jeg bestemmer meg for å gå 100% fulltid.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s