Nytt veiskille? Raw mat

I det siste har jeg lest en del om den såkalte «Raw-food movement», hvilket betyr at man bare spiser mat som er varmet opp til maks 49 grader celcius. Dette skal visstnok være veldig mye bedre, iogmed at varme dreper mange av de livsviktige næringsstoffene i maten.

Nå spiser jeg uansett lite oppvarmet mat, trodde jeg… Det var helt til jeg gikk igjennom hva det egentlig vil si at maten er raw. Ingrediensene i maten skal heller ikke ha vært oppvarmet på noe stadium, hvilket da utelukker slike ting som havregryn, müesli, all tørket frukt som ikke er soltørket (rosiner er soltørkede, så de går greit) og faktisk også noen typer nøtter, som blir varmet opp før pakking.

Etter å ha fundert litt på hvordan jeg isåfall skulle gjøre dette, kom jeg fram til at det bare var å prøve seg fram og se. Hittil har jeg jo drukket mye smoothies, hvilke er 100% raw og det er bare å gjøre noen justeringer her og der for å øke mengden raw mat jeg spiser.
Jeg måtte også sette meg inn i ting som spiring av bønner osv, noe som gjør næringsstoffene MYE mer potente! Så en oversikt over det og den var nesten nok til å overbevise meg om å gå Raw på flekken. Tenk av varme ødelegger så mye av det vi spiser?!

Nåja, mine første forsøk er nå gjort. I går kveld spiste jeg «Squash-getti» med tomatsaus, det vil si at man høvler squash og bruker det der du egentlig ville brukt spaghetti. Jeg var veeeeldig skeptisk, jeg mener, ville jeg bli med på noe sånt da?! Men milde himmel, om jeg ble! Var fremdeles mett når jeg våknet i dag tidlig!

Nå sitter jeg med en raw müesli jeg laget, som består av:
1 raspet eple
Mandler (bløtlagt 1 time)
Linfrø (bløtlagt 1 time)
Sesamfrø (bløtlagt 1 time)
Solsikkekjerner (bløtlagt 1 time)

Jeg fant også en oppskrift på banan-melk! Det er super-enkelt, du bare kutter opp en banan, putter den i blenderen sammen med vann og lar det gå til du får samme konsistens som melk. Hell over eple-müslien og TADAAA!


Så UTROLIG godt!

 

Én kommentar på “Nytt veiskille? Raw mat

  1. […] har tidligere skrevet om raw food og jeg har gått litt fram og tilbake på dette emnet… Jeg har blandede […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s